Как да подобрим резултатите от търсенето си по ключови думи?

Подобяване-на-резултатите-от-търсенето
В тази публикация ще говорим за това как можете да подобрите резултатите от търсенето по ключови думи.
Винаги препоръчвам да се насочвате към ключови думи с дълга опашка, за да получите бързи и лесни печалби за вашия сайт. Следвам собствения си съвет на тази страница и прилагам това правило дори тук.
Нека да започнем с насоките за поп-добри резултатти в Google.

Как да избера ключови думи?
1. Помислете за това какво е намерението за търсене
Първата стъпка при избора на вашите ключови думи е да помислите какво е намерението за търсене на вашите посетители. И за да направите това, трябва да вземете предвид придвижването на купувача в интернет пространството..

Както Hubspot обяснява, придвижването на купувача се състои от процес от три стъпки:
Етап на осведоменост: Купувачът осъзнава, че има проблем.
Етап на обмисляне: Купувачът определя своя проблем и започва да търси начини за неговото решаване.

Намерение-на-потребителя

Етап на вземане на решение: Купувачът избира решение.
Добрият уебсайт ще има съдържание, което отговаря на трите етапа от действието на купувача. По този начин можете да привлечете вниманието и трафика на хората, независимо в кой етап от цикъла на покупка се намират.

Така че прекарайте известно време в мислене за идеи, които отговарят на етапа от движението на купувача, върху който искате да фокусирате ново съдържание. След това запишете идеи за ключови думи с къса и средна опашка. В следващата стъпка ще направите проучване на ключови думи, за да откриете кои са добрите опции за ключови думи с дълга опашка.

2. Направете проучване на ключови думи
Втората стъпка за това как да изберете ключови думи е всъщност да направите проучване на ключови думи, за да стесните целевите си термини.
За целта ще ви е необходим инструмент за изследване на ключови думи, за да съберете важните данни и за да вземете добри решения.


Както обяснявам в публикацията си как да увеличите своя SEO трафик за 30 дни, има много различни варианти, от които да избирате; можете да използвате безплатен инструмент или платена услуга.
Предпочитам KWFinder от Mangools (евтин с безплатна пробна версия) и SEMRush (изпробвайте безплатната пробна версия), но можете да използвате и Ahrefs (платено), Keysearch (платено), Ubersuggest (безплатно) или Google Keyword Planner (безплатно).

След като изберете най-подходящия инструмент за ключови думи, който да използвате, отворете го и започнете да търсите идеите си за къса и средна опашка. Докато търсите, идеите за ключови думи с дълга опашка също трябва да започнат да изскачат.

Ключовите думи с къса опашка (или кратките ключови думи)са твърде трудни за насочване, така че просто използвайте тези термини като основни ключови думи в инструмента, за да генерирате идеи за ключови думи със средна и дълга опашка.

След като приключите с търсенето на ключови думи, направете списък с термините и фразите, за които става ясно, че имат добър трафик. Стремете се към поне 10 търсения на месец за ключови думи с дълга опашка и 100 търсения на месец за ключови думи със средна опашка.