3 основни SEO фактора, които влияят на вашето представяне в търсачките

SEO-indexing

Според нас има три основни SEO фактора. Именно те са тези, върху които трябва да се съсредоточите:

1. Техническо съвършенство
Качеството на вашия код трябва да е високо. Ако търсите платформа, удобна за SEO, определено бихме препоръчали WordPress. Друга причина да помислите за WordPress е, че той ви помага да настроите уебсайта, без да се нуждаете от твърде много технически познания. Така че, ако използвате WordPress и сте избрали подходящ SEO плъгин, който да конфигурирате по правилния начин, ще имате покрити повечето технически аспекти на страницата си от SEO гледна точка.

 

Друго нещо, което бих искал да спомена тук, е индексирането. Ако не сте запознати с този термин, позволете ми бързо да обясня какво представлява то и какво общо има с Google. За да може да покаже страницата ви в резултатите от търсенето, Google трябва първо да знае за нея. Тя трябва да бъде индексирана от Google, което по същество означава, че тази страница е била съхранена в техния индекс. И за да е възможно това, трябва да се уверите, че не блокирате Google да индексира публикацията ви или целия ви сайт. Затова проверете дали не правите това неволно (все още виждаме, че това се случва!) и се уверете, че вашият сайт е индексиран.
Искате ли да се потопите по-дълбоко в техническата страна на SEO? Прочетете нашите статии за техническо SEO или разгледайте нашия курс за обучение по техническо SEO.

2. Страхотно съдържание
Защо мислите, че хората посещават вашия сайт? Отговорът е изключително лесен – защото в него се съдържа информацията, която те търсят. Ето защо е важно да напишете отлично съдържание, което отговаря на техните нужди. Търсачките като Google също четат вашия текст. Кой сайт се класира най-високо за определена дума за търсене до голяма степен зависи точно от съдържанието на уебсайта. Ето защо вашето съдържание трябва да бъде информативно, лесно за четене и фокусирано върху правилните ключови думи, които вашата аудитория използва.

Научете всичко за писането на висококачествено съдържание в нашето най-добро ръководство за SEO копирайтинг или вземете нашия курс за обучение по SEO копирайтинг.

 

3. Безупречен UX
Третият стълб, който искаме да споменем, е потребителското изживяване. Просто казано, потребителите трябва лесно да разберат вашия уебсайт. Те трябва да могат да намерят това, което искат с един клик. Те трябва да знаят къде да щракнат и как да навигират през вашия сайт. И вашият сайт трябва да е бърз! Красиво проектираният уебсайт е хубав, но определено трябва да си поставите за основен приоритет първо да създадете удобен за потребителя уебсайт.

Ако искате да научите повече за комбинирането на SEO и UX, за да привлечете повече хора към вашия сайт, бихме ви посъветвали да разгледате другите ни статии за потребителското изживяване. Или разгледайте нашия цялостен курс за обучение по SEO.